Bodybalance

Bodybalance (Les Millsis een leuke vorm van bewegen en ontspannen in één, waarbij een gecontroleerde ademhaling centraal staat. Bewegingen uit Yoga, Tai Chi en Pilates zorgen ervoor dat je flexibiliteit en kracht opbouwt en tegelijk een gevoel krijgt van rust en kalmte.

De groepsles duurt 55 minuten, onder leiding van een ervaren Les Mills-instructeur. Elke drie maanden is er een totaal nieuwe workout met nieuwe muziek en een nieuwe choreografie. Voor beginnende deelnemers geeft de instructeur altijd opties.

Met bodybalance bereik je:

  • Je lichaam wordt soepeler en je hebt meer bewegingsvrijheid.
  • De spieren in je lichaam worden versterkt. Je voelt je ook sterker.
  • Door bewegen en trainen verbetert je conditie. Dit is ook goed voor hart en bloedvaten.
  • Door de ontspanningsoefeningen en de meditatie gaat je stressniveau omlaag. Je voelt de innerlijke rust al direct na de groepsles.
  • Door de concentratie op je ademhaling verbeter je de controle op je longinhoud. Je krijgt meer zuurstof in je bloed om je spieren te voeden.
  • Je geeft een positieve wending aan je leven door met beweging bezig te zijn. Je wordt hierdoor zelfbewuster en krijgt meer zelfvertrouwen.

Een typische bodybalance les ziet er ongeveer zo uit:

  1. Je begint met een eenvoudige, vloeiende Tai Chi beweging om de dag achter je te laten. De spieren worden opgewarmd.
  2. Onder leiding van een ervaren Les Mills-instructeur versterk je je spieren door vele poses en streches.
  3. De laatste 10 minuten zijn gereserveerd voor meditatie. Deze meditatie versterkt het effect van de lichamelijke oefeningen en brengt balans en rust.
Lesrooster
Maandag
Bodybalance18:00 - 18:45
Dinsdag
Woensdag
Bodybalance20:00 - 21:00
Donderdag
Bodybalance10:00 - 11:00
Vrijdag
Zaterdag
Zondag