Zumba bbb

Zomaar een beetje heen en weer bewegen enkel om in shape te blijven saai? Waarom combineer je bewegen niet met dans en muziek? Dat is precies wat Zumba is.

Tijdens een Zumba-les worden dansen als cumbia, merengue, salsa, reggaeton, mambo, rumba, flamenco en calypso gecombineerd met aerobics! De choreografie is geschikt voor iedereen en is niet moeilijk. Plezier voor iedereen dus!

Opzwepende klanken

Vanaf het begin van de les word je gelijk meegesleept door de opzwepende klanken en kom je in de goede sfeer. Zumba is een geweldige workout, waarbij je op een plezierige manier conditioneel en vetverbrandend bezig bent.

Wist je dat Zumba ooit toevallig uitgevonden werd door een celebrity fitness instructeur? Op een dag toen hij een aerobicles moest geven, vergat zijn aerobic cassettebandjes. Hij had in de auto alleen nog wat merengue- en salsanummers liggen. Die bandjes heeft hij toen gebruikt om toch een aerobic les te kunnen geven. Zo ontstond een wereld van Latijns ritmisch geïnspireerde fitness.

Gedurende de hele Zumba-les krijg je een goede controle over je core en torso – oftewel je buik-, rug- en beenspieren. Hierdoor krijg je onder andere een strakkere buik . Je onderlichaam krijgt een totale ‘workout’. Je zult merken dat je been- en bil- spieren steviger en strakker worden en meer vorm krijgen. Bovendien verbrand je tot 1000 calorieën per les, afhankelijk van hoe moeilijk je het jezelf maakt.

Ontspanning

Maar het allerbelangrijkste is de ontspanning die een uurtje Zumba je brengt. Door muziek en dans te combineren met fitness krijg je het ultieme middel om je stressbestendig te maken.

 

Lesrooster
Maandag
Zumba bbb20:15 - 21:15
Dinsdag
Zumba bbb19:30 - 20:25
Woensdag
Donderdag
Zumba bbb19:30 - 20:25
Vrijdag
Zaterdag
Zondag