Kettlebell

Kettlebell is een effectieve workout, waarbij de kracht, snelheid, coördinatie en core stability wordt verbeterd. Je traint al je spieren in één workout. Deelnemen aan deze groepsles?

Reserveer direct online

Samenwerking tussen verschillende spieren

Tijdens het sporten wisselen veel bewegingen elkaar op hoge snelheid af. Daarom is het belangrijk dat de spieren goed op elkaar afgestemd zijn. Kettlebell draagt hieraan bij. Het lijf wordt getraind om energie zo snel mogelijk te verplaatsen naar het bovenste gedeelte van het lichaam. Hiermee is Kettlebell een goede en effectieve manier van sporten om het hele lichaam te trainen.

Wat zijn de voordelen van Kettlebell?

Kettlebell komt oorspronkelijk uit het Russische leger waar militairen eeuwenlang trainden met zware kanonskogels (girja’s). De zware ballen met een handvat zijn er van 2 tot en met 40 kilogram. Door met deze kogels te zwaaien train je de spiergroepen in je romp. Doordat je al deze spieren tegelijk traint neemt je uithoudingsvermogen toe. Daarnaast verbrand je veel calorieën: afhankelijk van je lichaamsgewicht en je trainingsintensiteit verbrand je al zo’n 400 calorieën na een half uur trainen.

Met kettlebell bereik je

  • Een strakker lichaam
  • Een betere BMI (body mass index) en minder vet
  • Een slankere middel
  • Sterkere, grotere spieren
Lesrooster
Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Zaterdag
Zondag