Kracht training EN afvallen.

Waarom je JUIST krachttraining moet doen.

Jullie lezen het goed! Afvallen? Dan is krachttrainingen must! Of je nu spieren wilt opbouwen met krachttraining of afvallen, je doelen behaal je het snelst door aan de gewichten te hangen. Daarnaast biedt het een groot aantal andere voordelen.

Waarom krachttraining als je wilt afvallen?

After-burn effect.

De belangrijkste reden dat mensen cardio boven krachttraining verkiezen, is het aantal calorieën. Dat lijkt in zekere zin redelijk genoeg, want afvallen draait om calorieën. Het gaat er echter om wat er na de training gebeurt! Cardio training heeft geen langdurig effect op je stofwisseling en vetverbranding. Krachttraining heeft dat wel: door het zogenaamde afterburn-effect verbrand je nog twee dagen meer calorieën! Je verbrandt in totaal dus meer dan alleen wat er tijdens de training gebeurt. Om die reden is krachttraining net zo effectief – of zelfs effectiever – dan cardio training.

Meer voordelen van kracht training:

 • Verbetering van alledaagse activiteiten
  Of het nu gaat om boodschappen uit de auto halen of een kastje naar zolder slepen, krachttraining geeft een goede fundering die in het dagelijks leven van pas komt.
 • Verbetering van balans en stabiliteit
  Sterkere spieren staan garant voor een verbeterde balans. Je bent veerkrachtiger wat het risico op vallen en ongelukken voorkomt.
 • Opbouwen spierkracht
  Na je twintigste levensjaar verlies je ieder jaar zo’n 2.5 tot 4 kilo spier iedere 10 jaar. Dit komt onder andere door een andere hormoonhuishouding. Krachttraining voorkomt verlies van spieren en bouwt hetgeen wat je verloren bent weer op.
 • Verminderd het risico op reuma
  Een inactieve levensstijl en ouder worden kan leiden tot een vermindering in botdichtheid. Je botten worden dus brozer! Regelmatig aan krachttraining doen verbetert de dichtheid van de botten en voorkomt reumatische aandoeningen.
 • Verlaagd de bloeddruk
  Krachttraining kan helpen bij het voorkomen van hoge bloeddruk. Je versterkt het hart en traint het hart om effectiever te werken
 • Verminderd pijn in de onderrug
  Diverse onderzoeken hebben aangetoond dat krachttraining zorgt voor een sterkere onderrug en vermindering in rugpijn.

Oké, de voordelen van regelmatig in de gewichten hangen zijn dus duidelijk. Al zin om te gaan trainen?! Kom een keer langs voor een proefles, en wij helpen je met het behalen van jouw doelstelling.