Ben jij de droge rijst, kip en groente ook zat, probeer dan jambalaya!
Ingrediënten
- 300 gram gesneden kipfilet.
- 1 ui
- 1 gele paprika
- 150 gram sperziebonen
- 1 kippenbouillontablet
- 500ml water
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel cayennepeper
- 150 gram rijst.
instructies
- Snijd de kipfilet in reepjes. Snipper de uien. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd het vruchtvlees in blokjes. Maak de sperziebonen schoon. Bereid de kippenbouillontabletten met het water.
- Verhit 2 el olie in een hapjespan. Voeg de kip, het paprikapoeder en de cayennepeper toe en bak tot het gaar is. Haal dan de kip uit de pan en voeg de ui toe en bak 5 min. mee. Voeg dan sperziebonen, paprika en rijst toe. Schenk dan de bouillon erbij en breng aan de kook. Roer door en draai het vuur laag.
- Laat het rijstmengsel met de deksel op de pan in 20 min. gaar worden, zonder te roeren. Voeg na 10 min. de kip toe en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Tips
- Dit gerecht kan gemaakt worden met meer of minder rijst en natuurlijk ook met andere groentes!
- Probeer ook eens garnalen ipv kip!