Bananenbrood met noten

Eet jij over het algemeen gezond, maar snack je nog wel eens de verkeerde dingen?

Bak dan dit bananenbrood met noten en je hebt de hele week een lekkere snack.

Ingredienten:

  • 150 gr havermeel
  • 50 gr amandelmeel
  • 5 ontpitte dadels
  • 4 (rijpe) bananen
  • 125 ml amandelmelk
  • 1 theel bakpoeder
  • snufje zout
  • 2 eetl citroensap
  • handje vol walnoten, pecannoten, amandelen en hazelnoten
  • 50 gr kokosrasp
  • handje vol amandelschaafsel
  • evt. kaneel

Werkwijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Pureer de bananen, dadels, plantaardige melk, nootjes en citroensap tot een glad deegmengsel.
  3. Meng de melen, zout, baking soda, 50 gram kokosrasp en evt. kaneel in een mengkom. Meng beide mengsels goed door elkaar.
  4. Vet een cake schaal goed in en doe het mengsel erin. Bestrooi de bovenkant met amandelschaafsel en wat pecannoten.
  5. Bak de cake in ongeveer 45 minuten bruin in de oven.

Tips

  1. Bewaar het bananenbrood in de koelkast en neem elke dag een plak mee naar werk!