5 tips om fit de feestdagen door te komen.

Tijdens de feestdagen heb je waarschijnlijk veel etentjes gepland. Deze periode eten we met ze alle veel meer dan normaal en het is dan ook niet gek dat we de buikomvang zien groeien.

In deze blog geven we een aantal tips, waardoor je de schade kan beperken en toch lekker kan genieten.

 

Blijf in beweging.

Het is tijdens deze maand belangrijk dat je lekker in beweging blijft.  Te veel zitten is slecht voor je gezondheid. Probeer daarom elke 60 of 30 minuten even 5 minuutjes te lopen en kom naar de sportschool. Kijk voor de openingstijden tijdens de feestdagen op de website!

 

Probeer vooruit te denken.

Uiteindelijk komt op gewicht blijven, aankomen of afvallen aan op een caloriebalans. Als je af wilt vallen moet je zorgen dat je meer verbrandt dan dat er binnenkomt. Als je weet dat je ’s avonds een 6 gangen diner hebt, eet dan de rest van de dag wat minder. Je kan ook proberen je ontbijt over te slaan en intermittent fasting te proberen, hierover komt binnenkort een blog online!

 

Drink genoeg water.

Water drinken is een must, je lichaam bestaat voor ongeveer 70% uit water. Probeer dagelijks minimaal 2 liter water per dag te drinken en drink twee grote glazen water voordat je een grote maaltijd neemt. Vaak wordt een honger gevoel verward met dorst. Als je tijdens de feestdagen honger hebt neem dan een groot glas water.

 

Alles of niets mentaliteit.

De vakantiedagen zijn hectisch, probeer je alles of niets mentaliteit te verliezen als het aankomt op gezond eten en bewegen. Er zijn namelijk meerdere wegen naar Rome als het gaat om je gezondheid.  Probeer tijdens de feestdagen creatief te zijn met sporten. Ga naar buiten en maak een wandeling of probeer een nieuwe les op de sportschool. Tweede kerstdag om 10:30 wordt zumba gegeven!

 

Feest voor een avond en niet de hele maand.

Het is erg makkelijk om de hele maand door veel te veel te eten en drinken. Denk aan een handje pepernoten, oliebollen, appelflappen, biertjes, wijn en champagne. Het is helemaal niet erg als je een avond lekker gaat eten, maar probeer de dagelijkse snacks te laten liggen. Het aller belangrijkste is om te genieten van de feestdagen, je wordt namelijk niet dik tussen kerst en oud en nieuw, maar tussen oud en nieuw en kerst.